Tapahtumat

Exlibris Aboensis -yhdistyksen syyskokouksen pitopaikkana on 14.11. klo 14 Lien Tam Luostari, Turku

TOIMINTASUUNNITELMA 2020

Sääntömääräiset kokoukset

La 28.3.          Kevätkokous SIIRRETTY       Kerava, Taidemuseo Sinkka

La 14.11.        Syyskokous                             Lien Tam Luostari, Turku

Exlibrisillat

Pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisenä torstaina Turussa NNKY:n toimitiloissa:

2.1.                 Kulttuurivieraana Raimo Vahtera, huutokauppa, vaihtoa

6.2.                 Taiteilijavieraina Anni & Riitta Lintuaho. lehden nro 109 postitus

5.3.                 Kirjailijavieraana Patricia G. Bertényi, huutokauppa, vaihtoa

2.4.                 Taiteilijavieraana Martin Ahlström, huutokauppa, vaihtoa PERUTTU

7.5.                 Lehden nro 110 postitustalkoot, vaihtoa

3.9.                 Lehden nro 111 postitustalkoot, vaihtoa

1.10.               Taiteilijavieraana Martin Ahlström, huutokauppa

5.11.               Taiteilijavieraana Tapani Kiippa, vaihtoa

3.12.               Pikkujoulu, lehden nro 112 postitustalkoot.

Messuosallistumiset (näyttely ja neuvontaa)

7.-8.2.             Jyväskylän Vanhan kirjan talvi, yliopiston Ruusupuisto-rakennus

14.-15.3.         Turun Taide- ja Antiikkimessut SIIRRETTY JA NYT PERUTTU

2.-4.10.           Turun Kirjamessut  PERUTTU

3.-4.10.           Antikvaariset kirjamessut Turun srk-salissa, yhdistyksellä infopöytä.

22.-25.10.       Helsingin Kirjamessut PERUTTU, pidetään virtuaalisena

28.-29.11.       Tampereen kirjamessut PERUTTU

1-2 krt             Antiikki/taide/keräilymessuilla pääasiassa paikkakunnalla, jossa ei olla aikaisemmin oltu

Retket ja matkat

11.3.               Keräilijäristeily (piknik)

vko 21/22       Kulttuuriretki, Venäjä/Pietari PERUTTU

vko 27/28       Luovat ladyt –viikko, Turku/Toivonniemi Ruissalossa

9.7.                 Retki Billnäsin ja Fiskarsin antiikkipäiville, jos perälläosollä viikoilla kuten

nyt näyttää, niin kohteena on vain Fiskars

?, 1 pv            Retki Pernajan Sarvisaloon, Chaim ”Poju” Zabludowiczin kuvataidekeskus

12.-16.8.         FISAE:n 38. kv. kongressi, Englanti/Lontoo. Ei ryhmämatkaa.

Luennot, näyttelyt, kurssit ja yleisötilaisuudet

* Näyttelyitä ja neuvontatilaisuuksia järjestetään tilauksesta sekä jäsenistön esityksestä.

(Sovittuna jo Vampulan kirjastoon 3.-31.3. näyttely ja PERUTUT luento 19.3. sekä luento 24.3. Oulun postimerkkikerhossa)

* Käsityötaiteen kurssi, Eura/Honkilahti, pe-su 12.-14.6.

* Luentoja järjestetään kutsusta

* Kampanjakohteina kirjastojen ja seurakunnat.

Kv. exlibriskilpailu

1.4.                  Määräaika umpeutuu. Juryn toiminta, palkintojenjako, näyttelyt Kampanjakohteina kansalaisopistot, kuvataideoppilaitokset ja -yhdistykset

Julkaisut

Lehti               A4, 32-sivua, 4 kertaa vuodessa, väripainatus

Kirja                Kv. exlibriskilpailun näyttelykirja

Muut               Jäsenluettelo

Lehden bibliografia työstäminen

Exlibrikset      Yhteispainatus järjestetään 1 krt/vuosi, määräpäivä originaaleille on 1.6.

Exlibrisillat Turussa

Exlibris Aboensis pitää säännöllisesti exlibrisillat Turussa kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 17-19 TuNNKY:n salissa, Vähä-Hämeenkatu 12 a. Kesä-elokuussa kokouksia ei ole.

Tilaisuus alkaa kahvi/teetarjoilulla, jonka hinta on 2 €. Sen jälkeen todetaan lähiajan tapahtumat ja kerrotaan ajankohtaiset uutiset.

Yleensä mukaan on kutsuttu joku mielenkiintoinen taiteilija-, kirjailija- tai muu kulttuuripersoona vieraaksi ennen exlibristen vaihtoja. Neljä kertaa vuodessa illan päättää exlibrishuutokauppa. Lehden postitustalkoiden aikana ei muuta ohjelmaa ole.

Harrasta exlibriksiä -esite

Exlibris Aboensis ry jakaa järjestämissään tilaisuuksissa ilmaiseksi 12-sivuista, haitarimalliseksi taitettua esitettä.

Esitteen taka- ja etukansi, 2014

Jäsenluettelo edistää vaihtoa

Exlibris Aboensis painattaa jäsenluettelon noin kolmen vuoden välein aina edellisen painoksen loputtua.

Luettelon saavat vain jäsenet, se ei ole myynnissä. Liittymislomaketta täyttäessään ja myöhemminkin jäsenellä on oikeus kieltää yhteystietojensa julkaisu. Luettelo on tarkoitettu edistämään jäsenistön keskinäistä yhteydenpitoa ja kirjeitse tapahtuvaa exlibristen vaihtoa.

Jäsen voi liittymisilmoitukseensa merkitä, että hän ei halua vaihtaa exlibriksiä ja sitä toivetta on kohteliasta noudattaa niin, ettei vaihtotarjouskirjeitä lähetetä.